Bevetés Jáknál és Ostffyasszonyfán

2019-07-23 12:46:31

A jáki és a csöngei önkéntes tűzoltók bevetéséről adunk hírt.

Baleset Jáknál

Letért az útról, majd fának csapódva állt meg egy ruhaneműket szállító kisteherautó Ják és Nádasd közötti úton, csütörtökön a reggeli órákban. A balesetben nem sérült meg senki, a sofőr önerejéből kiszállt a járműből. A szombathelyi hivatásos és a jáki önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre. Az egységek áramtalanították a balesetben összeroncsolódott kisteherautót, majd motoros láncfűrész segítségével a fát eltávolították róla.

Több ezer bála égett egy tárolóban Ostffyasszonyfán

Mintegy négyezer szénabála tárolására használt épület égett teljes terjedelmében Ostffyasszonyfán az Akác utcában csütörtökön a hajnali órákban. A sárvári hivatásos és a csöngei önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre. Az egységek három vízsugárral és kéziszerszámok segítségével körülhatárolták a lángokat. A víz utánpótlását a helyi víztározókból és a rendelkezésükre bocsájtott lajtos kocsik segítségével biztosították. A tűzoltók az oltással párhuzamosan folyamatosan biztosították, hogy a tűz ne terjedjen át a tároló melletti gabonatáblára.