Hírek


Parancsnokok Tanácsa Szombathelyen

2019-03-25 11:28:45

A Csepregi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokságon tartották az önkormányzati, létesítményi és önkéntes tűzoltóparancsnokok soros tanácskozását.

A fórumon részt vettek a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok parancsnokai is. Seper András tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese nyitotta meg a tanács ülését, majd üdvözölte a megjelent parancsnokokat. A megnyitását követően átadta a szót a hivatásos tűzoltóparancsnokságok parancsnokainak, akik értékelték az önkormányzati tűzoltó-parancsnokságok és az önkéntes tűzoltó egyesületek 2018. évi munkáját, beszámoltak a tapasztalataikról. Az értekezlet második részében a szabadtéri tűzeseteknél történő adatgyűjtéséről valamint az adatszolgáltatás témakörében folyt interaktív beszélgetés, ami elsősorban a megyei igazgatóság és a katasztrófavédelmi kirendeltsége hatósági munkájában nyújt segítséget. A tanácskozáson érintették a káresemények kommunikációjához nyújtható képek és videók készítésének lehetőségét is.

Befejezésül Kovács András, a Csepregi Tűzoltó Egyesület elnöke mutatta be a csepregi tűzoltók elhelyezési körülményeit, tűzoltó szakfelszereléseit, mellyel hatékonyan működnek közre a térség tűzvédelme érdekében.

Fotó: Dénes Károly tű. alezredes/ Vas MKI

Vissza