Hírek


Önkéntes tűzoltósági beavatkozások

2022-05-31 15:58:25

A hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék következtében kilenc esetben riasztották a Vas megyei tűzoltókat múlt kedden.

A Kőszeg környéki egységek többségében pincében felgyülemlett esővíz szivattyúzásához, kidőlt fák, leszakadt faágak eltávolításához vonultak. A kőszegi Kálvária utcában huszonöt centiméter magasan állt a víz egy harminc négyzetméteres pincében, míg a Gyöngyös utcában egy lakóház belső udvarán lévő felgyülemlett csapadék veszélyeztette a lakóházat. A kőszegi önkormányzati tűzoltók homokzsákokat helyeztek az ingatlanhoz, megakadályozva ezzel, hogy a csapadék elárassza a házat. A Várkörön található egyik iskola pincéjét is elöntötte a víz, amit a tűzoltók szivattyú segítségével távolították el. Peresznyén két tölgyfa dőlt az útra, akadályozva ezzel a forgalmat. Az egységek motoros láncfűrész segítségével a fákat feldarabolták, a közútról eltávolították. A kőszegi önkormányzati tűzoltók munkáját a kárhelyszíneken a horvátzsidányi, velemi, peresznyei önkéntes tűzoltók és Kőszegi Járási Írottkő Mentőcsoport is segítette.

Traktornak ütközött egy Skoda személyautó Kőszegen a 87-es főút 47-es kilométere közelében Kőszeg határában, a Strand sétány kereszteződésénél vasárnap. Az ütközés következtében a traktor oldalára borult, egy személyt sikerült a tűzoltók kiérkezése előtt kiszabadítani. A kőszegi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket.

Vissza