Hírek


Beavatkozások a múlt héten

2022-01-25 08:53:47

A megyei önkéntes és önkormányzati tűzoltók számos esetben avatkoztak be.

Szivárgott a gáz egy családi ház fürdőszobájában működő nyílt égésterű gázkészülékből kedden este Pácsonyban, a Kossuth utcán. Minderre az eszköz mellé telepített szén-monoxid-érzékelő hívta fel az ott élők figyelmét. A zalaegerszegi hivatásos és a vasvári önkormányzati tűzoltók nem mértek szén-monoxidot. A tűzoltók a gázszolgáltató időközben kiérkező szakemberével közösen elhárították a szivárgást. Az eset során senki sem sérült meg

Csepreg és Tömörd között egy gépjármű az útpályát elhagyva a tetején állt meg. A sofőr egyedül utazott, önerejéből elhagyta a járművet, őt a mentőszolgálat kivizsgálásra kórházba szállította. A csepregi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet, majd segítettek a kerekeire állításban.

Harminc méteres fa dőlt közútra és buszmegállóra Újkérnél hétfőn a kora esti órákban. A csepregi önkormányzati tűzoltók a fát motoros láncfűrész segítségével feldarabolták, majd a buszmegállóról eltávolították. Az eset során nem sérült meg senki.

Fatüzelésű kandalló kéményében lerakódott égéstermék izzott, füstölt egy jánosházi családi házban, a Kossuth téren hétfőn a kora esti órákban. A sárvári hivatásos és a jánosházi önkéntes tűzoltók eltávolították az égésterméket a kandallóból, ezzel az izzás megszűnt. A tűz a tetőszerkezetre nem terjedt át, a tűzeset során nem sérült meg senki.

Teljes terjedelmében égett egy fatároló egy rábakecöli telephelyen a Gátőrház utcában hétfőn délután. A répcelaki önkormányzati és a rábakecöli önkéntes tűzoltók oltották el a lángokat. A tűz csak a fatárolót érintette, a tűzeset során nem sérült meg senki.

Vissza