Hírek


Tűzoltó találkozót tartottak Vas megyében

2021-10-22 15:12:57

Immár hatodik alkalommal rendezték meg a Vas megyei tűzoltó találkozót, amelyen a helyi önkéntes, hivatásos és létesítményi tűzoltók is részt vettek.

Immár hatodik alkalommal rendezték meg a Vas megyei tűzoltó találkozót, amelyen a helyi önkéntes, hivatásos és létesítményi tűzoltók is részt vettek. A program során lehetőség volt résztvenni gyakorlati bemutatókon, családi és gyermekprogramokon. Az esemény alkalmából 400 tűzoltó sorakozott fel Szombathelyen, a Fő téren.

"Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, a megyében regnáló 3 hivatásos tűzoltó parancsnokság mellett 5 önkormányzati tűzoltóság és 83 önkéntes tűzoltó egyesület van. Ők aktív tagságban, egyre jobb technikai felszereltséggel vesznek részt a mentő-tűzvédelemben. Az elmúlt öt évben 6500 káresemény történt a megyében, ebből 2000 volt a tűzeset, negyedénél önállóan avatkoztak be az önkormányzati tűzoltóparancsnokságok, és 1400 alkalommal avatkoztak be a hivatásosokkal közösen az önkéntes tűzoltók." - mondta Bognár Balázs igazgató, Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Vissza