Hírek


Megyei tűzoltó verseny

2018-06-30 15:15:41

Sikeresen szerepeltek az önkéntes tűzoltók a Vasváron rendezett megyei tűzoltó versenyen

16 település 27 csapata részvételével került megrendezésre  a Vas megyei Önkéntes Tűzoltó Verseny Vasváron, június 30-án. A versenyzők váltófutásban, 800l/perc kismotorfecskendő szerelésben, CTIF ifjúsági szerelésben és gépjárműfecskendő szerelésben mérték össze erejüket. A  csapatok fiú, leány, női és férfi kategóriákban hajtották végre feladataikat, minden csapat érvényes, műszaki hibáktól mentes szerelést hajtott végre, ami azt bizonyítja, hogy a csapattagok felkészültségén túl a technikákat is kellően felkészítették az egyesületek.

Párhuzamosan a gyermekeknek is jutott a feladatokból, a vasvári tűzoltók 7 próbás  gyermek akadálypályát állítottak össze, amelynek a leküzdése után, az esemény záróünnepségén "kistűzoltóvá" avatódtak a bátor és ügyes gyermekek.

A rendezvény keretében került sor az "Egymásnak segítség, Önkéntesség személyre szabva " pályázat projektnyitó rendezvényére, ahol Tolvaj Donát projektmenedzser ismertette a pályázat lényegét, kihangsúlypzva az önkéntes segítség fontosságát.

Az egész napos rendezvény fővédnöke V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő úr volt, aki egyben Vasvár tiszteletbeli önkéntes tűzoltója is egyben. Köszöntőjében a felkészültségükről, az egységességükről híres önkéntes tűzoltók munkáját méltatta. Tóth Balázs polgármester úrral, és Kovács Andrással, a Vas Megyei Tűzoltó Szövetség elnökével közösen adták át a díjakat a csapatoknak, és az elismeréseket a kiemelkedő munkát végző önkéntes tűzoltóknak. 

 

Vissza