Hírek


Pályázaton elnyert eszközökkel gazdagodtak az önkéntesek

2019-11-25 09:17:16

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal együttműködési megállapodással rendelkező önkormányzati tűzoltóparancsnokságok, önkéntes tűzoltó egyesületek és önkéntes mentőszervezetek képviselői november 21-én a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon vehették át a 2019. évi pályázaton elnyert eszközöket.

Hetvenöt önkéntes tűzoltó egyesület 69 millió 927 ezer forint, öt önkormányzati tűzoltóparancsnokság 18 millió 722 ezer forint és egy mentőcsoport mintegy 12 millió 500 ezer forint értékben vehettek át védőfelszereléseket és különböző tűzoltástechnikai eszközöket a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

Ezzel a pályázattal a megyében lévő önkéntes szervezetek összesen 101 millió 149 ezer forint támogatást szereztek. Az ünnepélyes átadáson beszédet mondott Harangozó Bertalan kormánymegbízott, a Vas Megyei Védelmi Bizottság elnöke, Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke és Dr. Bognár Balázs tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója. A beszédeket követően a jelenlévő egyesületek, önkormányzati tűzoltó-parancsnokságok és mentőszervezetek képviselői átvehették a sikeresen benyújtott pályázatokért járó emléklapot, amelyet Harangozó Bertalan kormánymegbízott, Majthényi László elnök, Dr. Bognár Balázs tű. ezredes, igazgató és Kovács András a Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltó és Polgári Védelmi Szövetség elnöke adott át.

A pályázaton elnyert eszközök nagymértékben hozzájárulnak Vas megye tűzvédelmi reagáló képességéhez, a megyében élők biztonságának és biztonságérzetének növeléséhez.

Gratulálunk a sikeresen benyújtott pályázatokhoz!

Fotó: Balogh Eszter tű.ftőrm./Vas MKI

Vissza